Pays de Loire

Kastelen in Frankrijk, Franse kasteel, kasteeloverzicht, kasteelrondeleiding, Franse kastelen bezoeken. Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste kastelenland ter wereld en ook nog eens Nederlands meest bezochte vakantiebestemming. Veel mooie Chateau’s. Een bezoekje aan een Franse kasteel mag dan ook niet ontbreken bij je vakantie bezoek. Maar met ruim 800 kastelen, is het soms moeilijk de mooiste tijdens je verblijf uit te kiezen. Frankrijk kent meerdere gebieden waar kastelen zijn.


De regio Pays de la Loire, gelegen in het westen van Frankrijk, staat bekend om zijn prachtige kastelen en historische architectuur. Deze regio herbergt een schat aan kastelen die getuigen van de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van Frankrijk. In dit artikel zullen we enkele van de meest opmerkelijke kastelen in de Pays de la Loire-regio verkennen.

Chambord frankrijk kasteel
  1. Château de Chambord: Het imposante Château de Chambord is een meesterwerk van de Renaissance-architectuur en is een van de meest iconische kastelen in de regio. Gebouwd in opdracht van koning Frans I, trekt het kasteel bezoekers met zijn elegante dubbele wenteltrappen en prachtige tuinen.
  2. Château de Chenonceau: Dit kasteel, gelegen boven de rivier de Cher, wordt vaak “het kasteel van de dames” genoemd vanwege de invloedrijke vrouwen die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis ervan. De sierlijke bogen van Chenonceau maken het een romantische bestemming.
  3. Château de Villandry: Dit kasteel staat vooral bekend om zijn prachtige tuinen. De aangelegde tuinen van Villandry zijn beroemd om hun geometrische ontwerpen en kleurrijke bloemperken. Het kasteel zelf is ook een meesterwerk van renaissance-architectuur.
  4. Château de Saumur: Gelegen in de stad Saumur, torent dit kasteel majestueus uit boven de stad en de Loire-rivier. Het biedt een prachtig uitzicht op de omgeving en herbergt het Musée des Blindés, een museum gewijd aan pantservoertuigen.
  5. Château d’Angers: Dit middeleeuwse kasteel is beroemd om zijn massieve stenen muren en de Tenture de l’Apocalypse, een reeks middeleeuwse wandtapijten die de openbare ruimtes sieren. Het kasteel is een belangrijk historisch monument in de regio.
  6. Château de Brézé: Dit kasteel onderscheidt zich door zijn ondergrondse gangen en uitgebreide wijnkelders. Het kasteel is al eeuwenlang in handen van dezelfde familie en biedt bezoekers de mogelijkheid om de fascinerende geschiedenis ervan te verkennen.

Deze kastelen vertegenwoordigen slechts een glimp van de schat aan architectonische pracht en historische betekenis die te vinden is in de Pays de la Loire-regio. Of je nu geïnteresseerd bent in renaissancekunst, middeleeuwse geschiedenis of gewoon wilt genieten van de schoonheid van fraai aangelegde tuinen, de kastelen van Pays de la Loire bieden voor elk wat wils. Een bezoek aan deze regio is een reis terug in de tijd en een kans om te genieten van de grandeur van het Franse erfgoed.

Boeken Franse Kastelen