Bretagne

Kastelen in Frankrijk, Franse kasteel, kasteeloverzicht, kasteelrondeleiding, Franse kastelen bezoeken. Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste kastelenland ter wereld en ook nog eens Nederlands meest bezochte vakantiebestemming. Veel mooie Chateau’s. Een bezoekje aan een Franse kasteel mag dan ook niet ontbreken bij je vakantie bezoek. Maar met ruim 800 kastelen, is het soms moeilijk de mooiste tijdens je verblijf uit te kiezen. Frankrijk kent meerdere gebieden waar kastelen zijn.
-Château de Kerjean
-Kasteel van Quintin
-Kasteel van Le Guildo
-Chateau de Fourgeres

Bretagne, gelegen aan de noordwestelijke kust van Frankrijk, staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, betoverende kustlijnen en een schat aan historische kastelen. Deze regio herbergt enkele van de meest indrukwekkende en prachtig bewaarde kastelen in heel Frankrijk. Laten we eens een lijstje maken van enkele van de meest opvallende kastelen in Bretagne:

  1. Château de Fougères: Dit imposante middeleeuwse kasteel, gelegen in de stad Fougères, is een van de grootste vestingwerken in Europa. Het dateert uit de 12e eeuw en is een meesterwerk van middeleeuwse militaire architectuur.
  2. Château de Vitré: Vitré herbergt een prachtig kasteel met een rijke geschiedenis. Het is een voorbeeld van een middeleeuws kasteel met elegante torens en kantelen.
  3. Château de Josselin: Dit kasteel, met zijn opvallende gotische architectuur, is de thuisbasis van de familie Rohan en staat bekend om zijn prachtige tuinen. Het dateert uit de 11e eeuw en heeft een schat aan historische artefacten.
  4. Château de Suscinio: Gelegen aan de Golf van Morbihan, was dit kasteel ooit de residentie van de hertogen van Bretagne. Het kasteel biedt een kijkje in het leven van de middeleeuwse adel.
  5. Château de Tonquédec: Dit schilderachtige kasteel, gelegen te midden van groene bossen, heeft een sfeer van mystiek en avontuur. Het dateert uit de 13e eeuw en heeft een rijke geschiedenis.
  6. Château de Combourg: Dit kasteel, gelegen aan de oever van een meer, is beroemd vanwege zijn connectie met de Franse schrijver Chateaubriand. Het biedt een inzicht in het romantische tijdperk van de 19e eeuw.
  7. Château de La Roche-Jagu: Omringd door prachtige tuinen en gelegen op een heuvel, is dit kasteel een voorbeeld van Bretonse architectuur en biedt een adembenemend uitzicht over de omgeving.
  8. Château de Dinan: Dit kasteel in het charmante middeleeuwse stadje Dinan torent hoog boven de Rance-rivier uit en biedt een schitterend uitzicht op de stad en de omgeving.
  9. Château de Châteaugiron: Dit elegante kasteel is een voorbeeld van renaissance-architectuur en is omgeven door prachtige tuinen. Het ligt in de buurt van Rennes.
  10. Château de Pontivy: Dit kasteel, gebouwd in de 15e eeuw, toont een mix van middeleeuwse en renaissancestijlen en staat bekend om zijn vier torens.

De kastelen van Bretagne zijn niet alleen historische schatten, maar ook getuigenissen van de rijke cultuur en geschiedenis van de regio. Een bezoek aan deze adembenemende kastelen biedt een betoverende reis terug in de tijd en de kans om te genieten van de pracht van Bretagne.


Boeken Franse Kastelen