Bourgone Franche Comte

Kastelen in Frankrijk, Franse kasteel, kasteeloverzicht, kasteelrondeleiding, Franse kastelen bezoeken. Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste kastelenland ter wereld en ook nog eens Nederlands meest bezochte vakantiebestemming. Veel mooie Chateau’s. Een bezoekje aan een Franse kasteel mag dan ook niet ontbreken bij je vakantie bezoek. Maar met ruim 800 kastelen, is het soms moeilijk de mooiste tijdens je verblijf uit te kiezen. Frankrijk kent meerdere gebieden waar kastelen zijn.
Vier mooie kastelen in Bourgone Franche Comte:
-Kasteel van Ray-sur-Saône
-Kasteel van Cléron
-Kasteel van Meauce
-Kasteel Chateau de Joux

Bourgogne-Franche-Comté, een historische regio in het oosten van Frankrijk, staat bekend om zijn indrukwekkende kastelen. Deze regio, die rijk is aan geschiedenis en prachtige landschappen, herbergt een schat aan middeleeuwse en renaissancistische kastelen die een glimp bieden van vervlogen tijden. Hier is een lijst van enkele opmerkelijke kastelen in Bourgogne-Franche-Comté:

  1. Château de Joux: Dit imposante fort, gelegen in de Jura-bergen, heeft een geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. Het diende als een strategisch bolwerk en gevangenis en biedt nu een intrigerend inzicht in militaire architectuur.
  2. Château de la Rochepot: Dit sprookjesachtige kasteel in de buurt van Beaune dateert uit de 12e eeuw en is opmerkelijk vanwege zijn kleurrijke dakpannen en sierlijke torentjes. Het is een meesterwerk van de gotische stijl.
  3. Château de Germolles: Dit kasteel, ook wel bekend als het “Palais de Marguerite de Flandre,” is een prachtig voorbeeld van een Bourgondisch hertogelijk paleis uit de 14e eeuw. Het is versierd met elegante muurschilderingen en weelderige tuinen.
  4. Château de Châteauneuf: Dit middeleeuwse kasteel, gelegen in de Saône-et-Loire, biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Het heeft indrukwekkende verdedigingswerken en torens.
  5. Château de Bazoches: Dit kasteel is vooral beroemd omdat het ooit de woonplaats was van de beroemde militaire ingenieur Vauban. Het combineert middeleeuwse en renaissancistische architectuur en herbergt een interessant museum gewijd aan Vauban.
  6. Château de Commarin: Dit charmante kasteel heeft zijn oorsprong in de 13e eeuw en is nog steeds in handen van dezelfde familie. De goed onderhouden tuinen en de historische kamers zijn een bezoek waard.
  7. Château de Bussy-Rabutin: Dit kasteel, ooit de residentie van de beroemde Franse schrijver Roger de Rabutin, is beroemd vanwege zijn prachtige renaissancistische gevel en de unieke portrettenmuur met satirische portretten van het hof van Lodewijk XIV.
  8. Château de Montfort: Dit kasteel, gelegen in de buurt van het pittoreske dorpje Montfort, is een toonbeeld van middeleeuwse forten. Het biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende heuvels en dalen.

De kastelen van Bourgogne-Franche-Comté weerspiegelen de pracht en praal van vervlogen tijden en bieden een fascinerend inzicht in de geschiedenis en architectuur van de regio. Een bezoek aan deze kastelen is een reis door de eeuwen heen en een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke erfgoed van Frankrijk.


Boeken Franse Kastelen