Corse

Kastelen in Frankrijk, Franse kasteel, kasteeloverzicht, kasteelrondeleiding, Franse kastelen bezoeken. Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste kastelenland ter wereld en ook nog eens Nederlands meest bezochte vakantiebestemming. Veel mooie Chateau’s. Een bezoekje aan een Franse kasteel mag dan ook niet ontbreken bij je vakantie bezoek. Maar met ruim 800 kastelen, is het soms moeilijk de mooiste tijdens je verblijf uit te kiezen. Frankrijk kent meerdere gebieden waar kastelen zijn.
Een mooie vestiging op Corse (citadel).

Corsica, het prachtige eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis. Een fascinerend aspect van Corsica’s erfgoed zijn de kastelen die verspreid liggen over het eiland. Deze kastelen, vaak strategisch gelegen op heuveltoppen of langs de kust, vertellen het verhaal van de bewogen geschiedenis van Corsica, van middeleeuwse conflicten tot de moderne tijd.

Een van de meest indrukwekkende kastelen op Corsica is het Château de Corte, gelegen in de gelijknamige stad Corte, die ooit de hoofdstad van Corsica was. Dit middeleeuwse fort, dat dateert uit de 15e eeuw, torent hoog boven de stad uit en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Het kasteel diende als bolwerk tijdens de Corsicaanse onafhankelijkheidsstrijd in de 18e eeuw en is nu een museum dat de geschiedenis van het eiland documenteert.

Een ander opmerkelijk kasteel is het Château de la Punta in de buurt van het dorp Bonifacio, gelegen op het zuidelijkste puntje van Corsica. Dit kasteel, gebouwd in de 15e eeuw, is een spectaculair voorbeeld van een Genuees fort en biedt een adembenemend uitzicht op de kliffen en de azuurblauwe zee.

In het noorden van Corsica, in de regio Balagne, vind je het dorp Calvi met zijn imposante citadel. De Calvi Citadel is een goed bewaard gebleven vesting uit de 13e eeuw en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende zee.

Corsica herbergt talloze andere kastelen, zoals het Château de Sartène, het Château de la Castagna en het Château d’Algajola, elk met hun eigen unieke geschiedenis en architectuur.

De kastelen van Corsica vormen niet alleen een tastbare herinnering aan het verleden, maar ook een schitterende aanvulling op de ongerepte landschappen en pittoreske dorpjes die het eiland rijk is. Het verkennen van deze historische forten is een reis terug in de tijd en een manier om de rijke cultuur en erfenis van Corsica te begrijpen. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur of gewoon op zoek bent naar adembenemende uitzichten, de kastelen van Corsica zullen je zeker betoveren en inspireren.

Citadella di San Fiurenzu


Boeken Franse Kastelen